Естетична стоматология

(Пълна промяна)


избелване, бондинг, ортодонтия, керамични и композитни възстановявания, фасети, корони и мостове, балансиране на захапката, адхезивни мостове.

Естетични стоматологични услуги

Естетична стоматология

Избелване на зъби

Избелване - това е абсолютно безвредна процедура ,която се провежда в кабинета и ефекта е видим веднага след процедурата. Процедурата в кабинета отнема около час и половина. Ефекта, който се постига зависи от изходния цвят и от това до колко е стриктен пациента , спазвайки ограниченията по време и след процедурата. Преди избелване е задължително зъбите да са добре почистени и полирани. Има различни видове избелващи системи, който до голяма степен са сходни по състав. Ние използваме немската система Flash.
Продължителността на ефекта е строго индивидуален и много зависи от това дали пациента използва оцветяващи напитки, храни и цигари.
Запази час
Естетична стоматология

Композитен бондинг

Композитен бондинг – това е често предпочитана манипулация , поради своята консервативност, микроинвазивност и постигане на бързи резултати. Предимството е, че не се налага изпиляване на здрави зъбни тъкани, освен кариозна маса. Това е метод за възстановяване на силно разрушени предни зъби с фотокомпозит. Използва се също и при изтриване на съзъбието, за затваряне на пространства между зъбите /диастеми и треми/.
Процедурата бондинг възстановява счупени /отчупени/ елементи от зъба, като най-често това е режещия ръб на предните зъби, пукнатини, оцветявания, промяна във формата, големината , удължаване на режещия ръб и цялата дължина на зъба.
Запази час
Естетична стоматология

Керамични фасети

Керамични фасети - керамичната повърхност се счита за най-биосъвместимия и естетичен материал за реставриране на зъби. Напълно съвместим е с тъканите на венците. Материалът е устойчив на различни пигменти, не променя своя цвят от храни и напитки /кафе, чай, вино/. Керамичните фасети имат оптически светлоотразяващ ефект, който наподобява този на емайла.
Всичко се изработва в лаборатория по индивидуален отпечатък.
Запази час
Естетична стоматология

Мостови конструкции

Мостови конструкции - те се поставят в случаи на липсващи зъби и са решение на проблема доколкото покриват козметичния дефект и липсващия зъб, предпазват съседния зъб от изкривявания и осигуряват дъвкателна или режеща функция.
Изработването на мостове е свързано с изпиляване на съседни зъби. Прецизността при препарацията, отпечатването на подготвените зъби, лабораторната работа на нашите зъботехници и фиксирането на готовите конструкции са от критична важност за дълготрайни и добри резултати.
За съжаление , когато заради липсващ зъб се постави мост, се залагат нови потенциални проблеми във времето – загуба на кост на мястото на липсващия зъб или проблеми с носещите зъби. Единствената алтернатива, която решава такива проблеми е поставянето на имплант.
Запази час
Естетична стоматология

Балансиране на захапката

Балансиране на захапката – всяка намеса или промяна в дъвкателния апарат.
Всяка една обтурация или изваден зъб могат да повлияят баланса на захапката. Проблемите които могат да възникнат и да доведат до небалансирана захапка са свързани с мускулите и ставите. Може да има схващания в мускулите на челюстта, прищракване на ставите , изтръпване или спонтанно счупени зъби или обтурации. Доста често проблемите се оказват комплексни и е необходимо комбинирано лечение – ортодонско подреждане на зъбите , повдигане на захапката, смяна на корони или обтурации, както и изработване на шини за бруксизъм.
Запази час
Естетична стоматология

Шини за бруксизъм

Шините за бруксизъм – при нас се предлагат шини от качествен материал, които да издържат дълго време и да са комфортни.
Глас – фибро влакна /адхезивен мост/- при този вид мост, не се налага изпиляване на съседни зъби или хирургична интервенция за поставяне на имплант. Това е щадящ метод с много добри естетични показатели . Адхезивния мост се изработва от композитен материал. Той се подсилва във вътрешността си с лента /фибро –влакно/, която придава здравината на конструкцията. Предимството е, че адхезивния мост може да бъде преправян във времето, да бъде преполиран или да се възстанови ако се отчупи.
Запази час