picture

Протезиране върху импланти

Професионални прегледи от специалист зъболекар в град Пловдив
Висококвалифицирано обслужване и широк спектър от стоматологични услуги.

picture

Имплантологията е най-бързо развиващата се стоматологична дисциплина. Липсата на зъби създава много проблеми в устата. В много голяма част от случаите, когато се налага да се възстановят липсващи зъби, имплантите предлагат по-разнообразни и значително по-ефективни решения на проблема. Те са много ефектен начин за възстановяване на изгубените зъби. С помощта на денталната имплантология идеално се позиционират титанови импланти като нови корени в челюстта и след поставянето на надстройката върху тях се изработват керамични или металокерамични корони.

Имплантите заместват липсващите зъби, включително и техните корени, което позволява натоварването да се предава към костта почти както при естествените зъби. Предимствата на имплантите са многобройни, но някои от най-важните са:

- Възстановява се дефект в зъбната редица без да се налага изпиляването на съседни зъби, които най-често са напълно здрави.
- Позволяват да се използват неподвижни контрукции вместо не толкова комфортни подвижни.
- Имплантите AlphaBio, с които основно работим, са изработени от биологично поносим, неутрален титан. Титанът не се отхвърля от човешкия организъм.
- Чрез имплантите се възвръща нарушената естетика, функция при говор и хранене, запазва се обема на костта.

Въпросът, който най-често вълнува пациентите, е колко е "срокът на годност" на импланта.

Това, най-общо, зависи от самия пациент. Основното правило е да се спазва много добра устна хигиена и да се провеждат редовните контролни прегледи и профилактика всеки шест месеца. Така ще се избегне появата на възпаление, което, ако не се излекува своевременно, би застрашило Вашия имплант.


Всеки пациент трябва да знае, че общото състояние на организма има съществено значение за дългата преживяемост на бъдещата конструкция и имплантата.
Нововъзникнали тежки заболявания, травми(остри или хронични), вредни навици могат до доведат от изхвърляне на импланта.

Рискът е сведен до нула. Досегашните научни изследвания показват, че поставянето на имплант и заздравяването е безопасно. В максимум 10% имплантите се изхвърлят. Това също е безболезнено. Състоянието е същото като след загуба на зъб. Може да се постави отново имплантант.

Имплантите се поставят от д-р Мартин Трифонов, гл. ас. в катедрата по лицево-целюстна хирургия в Медицински университет, гр. Пловдив

Мини Денталните импланти, познати също като MDI имплантати, са ултрамалки, биосъвместими имплантатни винтове от титанова сплав. Нюйоркския стоматолог Виктор Сендакс проектира и започна използването на своята иновативна хирургична техника преди повече от 20 години.

В ранната 1998г. д-р Роналд Булард, който преди това беше основал корпорацията IMTEC, влезе в стратегическо съдружие с Д-р Сендакс. След неизброими часове изучаване и усъвършенстване на оригиналния протокол на Д-р Сендакс, Д-р Булард добави единствено монолитен O-Ball дизайн към концепцията.


- Един час
- Един етап
- Незабавно натоварване

Профилактичен преглед

picture

» Снемане на зъбен статус
БЕЗПЛАТЕН профилактичен преглед при запазване на час онлайн!


Ортопедични манипулации

picture

» Цирконий
» Металокерамика
» Протези


Търсите зъболекар от Пловдив и договор с НЗОК?

Попаднали сте на точното място! Стоматологичния кабинет работи по договор с Националната Здравноосигурителна Каса (НЗОК)

НЗОК logo bgzdrave logo

Алтернативни начини на плащане

За Ваше удобство в нашия стоматологичен кабинет можете да направите разплащане и с кредитна или дебитна карта.
VISA, MasterCard, VISA ELECTRON, Maestro, V-PAY.

picture picture picture picture picture